Prinses Laurentien bij recordpoging voorlezen

Prinses Laurentien is donderdag 9 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam aanwezig bij een nationale recordpoging simultaan voorlezen.

Ter gelegenheid van de zesde editie van de Week van de Alfabetisering gaan minimaal 15.000 basisschoolleerlingen verspreid over het gehele land gelijktijdig lezen uit het boek ‘Geel gras’ van Simon van der Geest. 1500 kinderen, die in het Rotterdamse theater aanwezig zijn, zullen via satelliet, telefoon en internet meedoen en de recordpoging volgen.

De scholen uit heel Nederland die zich in Rotterdam verzameld hebben, brengen allemaal een levensgroot versierd boek mee. Het mooist versierde boek wordt door een jury bekroond. Prinses Laurentien zal uit dit boek voorlezen.

Met het evenement adviseren Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Lezen jong en oud om dagelijks 15 minuten te lezen. Uit onderzoek blijkt dat met een kwartier lezen per dag de woordenschat aanzienlijk wordt vergroot, wat weer essentieel is voor een goede taal- en leesontwikkeling.

© Nationale Onderwijsgids