Nigeriaanse landbouw biedt kansen voor jongeren

MO* | Lawrence Afere, bioboer en oprichter van Springboard Nigeria, ziet kansen voor Nigeriaanse jongeren in de landbouw. Met zijn sociale initiatief voor biologische landbouwers stimuleert hij ze om te kiezen voor het boerenbedrijf.

Toen Afere zijn ouders vertelde dat hij boer wilde worden in plaats van een baan te zoeken in de lucratieve olie- en gassector in Nigeria, wisten ze zeker dat hij behekst was.

“Ze hadden gespaard om me naar de topuniversiteit in Nigeria te laten gaan, met de bedoeling dat ik iets in olie of gas zou gaan doen. Ze snapten mijn carrièrekeuze niet. Ze waren ervan overtuigd dat ik behekst was”, zegt de 35-jarige Afere, die werkloze jongeren bij elkaar brengt om te werken in de landbouw.

Gezien het diepgewortelde bijgeloof in Afrika op het gebied van hekserij, was het idee dat hij behekst was een geloofwaardige verklaring voor zijn ouders. Zijn ouders hadden van een medicijnman gehoord dat hij rijk zou worden, en konden zich niet voorstellen dat dat ooit zou gebeuren in de landbouw.