‘Migrantenkerk dekmantel vrouwenhandel’

De uitwassen in de religieuze sector in Amsterdam Zuidoost (de Bijlmer) moeten uitgewassen worden. Dat is het doel van het boek ‘Slavinnen van God’ van Nizaar Makdoembaks. Daarin schetst hij een schrikwekkend beeld van de misleidingen en misbruiken van religieuze leiders. 

Makdoembaks is voormalig huisartst, onderzoeker en publicist. In het boek weet hij de duistere wereld van de Bijlmer binnen te treden en er een beeld van te schetsen. 

Een voorbeeld: in de Bijlmer staan kerken die een perfecte dekmantel vormen voor kinderprostitutie. Je gaat niet naar de dominee voor een preek, maar voor iets anders. Een tweede voorbeeld: vrouwen worden met bedreiging van voodoopraktijken gedwongen de prostitutie in te gaan. Uit angst voor bovennatuurlijke krachten durven zij geen aangifte te doen en leven zij in angst en in misère. 

Het zijn maar twee voorbeelden van grote misstanden in Zuidoost. Het boek van Makdoembaks is niet bedoeld als kruistocht tegen de religieuze organisaties, maar tegen de afschuwelijke praktijken. Geen makkelijk gevecht; volgens de schrijver moet niet alleen het beleid van de politie, maar ook het infectieziektebeleid van de GGD en de onderzoeksmethoden van de overheid grondig gewijzigd worden, wil zij de criminaliteit aan kunnen pakken. 

Bron: IKON
Boekinformatie