Jesse Klaver roept politiek op afstand te nemen van pro-Piet intimidatie

JOOP.NL | GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft zondag op Facebook zijn bezorgdheid geuit over het geweld dat tegen anti-Zwarte Piet activisten is gebruikt. “Wat ik dit weekend heb gezien is volslagen belachelijk,” schrijft hij in een posting die in een mum van tijd al duizend keer geliked werd.

Ik ben eerlijk tegen jullie als ik zeg dat ik dit een hele moeilijke discussie vind. Een discussie zonder winnaars bovendien. De Zwarte Pieten-discussie verdeelt ons, alle Nederlanders. En deze verdeeldheid werd verschrikkelijk duidelijk dit weekend. Zaterdag was ik met mijn kinderen naar de intocht en kon ik genieten van het Sinterklaasfeest. Tegelijkertijd waren de berichten die ik binnenkreeg onwerkelijk. Want wat ik dit weekend heb gezien, is volslagen belachelijk.