Deze tien crisissen halen de krantenkoppen niet

MO* | De hongersnood in Madagaskar treft miljoenen mensen maar krijgt geen aandacht in de media. Ze staat dan ook met stip op nummer 1 in de rangschikking van onderbelichte crisissen in 2019, opgesteld door de hulporganisatie CARE.

De organisatie heeft voor het vierde jaar op rij een rangschikking opgesteld van crisissen die miljoenen mensen treffen maar die weinig tot geen aandacht hebben gekregen in het wereldnieuws.

Madagaskar, waar 2,6 miljoen mensen lijden onder de aanhoudende droogte, staat bovenaan de ranglijst. Meer dan 916.000 inwoners hebben er dringend nood aan voedselhulp, en de helft van de jonge kinderen kampt er met groeiachterstand.

Op plaats 2 staat de Centraal-Afrikaanse Republiek. Door het hevige conflict hebben 2,6 mensen er dringend nood aan humanitaire hulp. Een op de vier inwoners is er op de vlucht.

De top drie wordt vervolledigd door Zambia, dat zwaar te lijden heeft onder de klimaatverandering. De temperatuur stijgt er tweemaal zo snel als het wereldwijde gemiddelde, en door de aanhoudende droogte hebben nu 2,3 miljoen mensen dringend nood aan voedselhulp.