“Dagelijks worden dalits vermoord, verkracht en uitgebuit zonder dat een haan ernaar kraait”

NIEUWW!J | A.s. donderdagmiddag 18 april vindt in Amsterdam de presentatie plaats van het boek ‘De Karma Revolutie: In verzet tegen kastendiscriminatie’. Een gesprek met auteur Jolanda Brunnekreef over de realiteit van kastendiscriminatie in o.a. India en de fundamenten van het kastenstelsel.

“Ik ben 50 jaar, afgestudeerd in de culturele antropologie, moeder van een dochter van 17. Op mijn 19de trouwde ik met Lalith, een Sri Lankaan en woonde ik een tijd in Sri Lanka, tijdens de burgeroorlog. Vanaf dat moment is Zuid-Azië een rode draad in mijn leven gebleven.

Ik ging later ook werken voor de Landelijke India Werkgroep (nu Arisa) op de onderwerpen kinderarbeid en onderwijs en mensenrechten van Dalits. Zo is mijn interesse voor kastendiscriminatie en betrokkenheid bij de dalits ontstaan. Het idee voor een boek ontstond toen ook, maar ik werkte daarna nog jarenlang voor PAX als genderadviseur en kon het toen niet realiseren.”