10 miljoen moet technisch vmbo-onderwijs in Amersfoort beter laten aansluiten op de markt

AD | Het ministerie van Onderwijs en Cultuur heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. 

Met behulp van het geld gaan de vijf techniekscholen – Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode Onderwijs – de komende jaren investeren in het techniekonderwijs op het vmbo in de regio. Dat gebeurt in samenwerking met het regionale mbo en het bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven, waaronder bouwbedrijven, levert niet alleen een financiële bijdrage van 10 procent, maar denkt actief mee over de inhoud van het techniekonderwijs op scholen.

Markt

Bouw- en techniekbedrijven in de regio Eemland roepen het al jaren: het technische onderwijs op scholen moet beter aansluiten bij wat de markt nodig heeft. En precies daaraan kan gewerkt worden nu vijf scholen in de regio met technisch vmbo-onderwijs een flinke zak subsidiegeld hebben gekregen. De Stichting Technet Eemland is blij met de 10 miljoen euro van minister Arie Slob van Onderwijs.

,,Er gaat geïnvesteerd worden in het actualiseren van het techniekonderwijs. Leerlingen moeten zoveel mogelijk worden geschoold met apparatuur wat ook op de werkvloer wordt gebruikt’’, zegt Marleen Schrijver van Technet Eemland, het samenwerkingsplatform tussen onderwijs en bedrijven in de regio.

,,Zo nodig laten we leerlingen naar een bedrijf komen in het kader van een specifieke praktijkles.’’